Зоните в София ще се плащат и през Viber

Лайфстайл

Синя и зелена зона в София ще могат да се плащат и през Viber, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Дружеството стартира нов канал за комуникация чрез интерактивен чатбот във Viber. В него всеки ще може да получава новини за трафика в града, актуални разписания и маршрути на обществения транспорт, както и информация за паркирането и за видовете превозни документи.

За пръв път във Viber ще бъде възможно и заплащането на синя и зелена зона. Начинът на заплащане не променя за водачите на автомобили цената на зоните и тя е такава каквато е в момента.

„Потребителите ще имат възможността да изтеглят и безплатния стикер пакет на ЦГМ, който представя често срещани, а и забавни ситуации от ежедневието на забързания градски човек. Чрез свалянето на пакета те ще бъдат автоматично добавени към чатбота“, каза Никола Рогачев, председател на Съвета на директорите на ЦГМ.

„Новият канал за комуникация има за цел да улесни максимално достъпа до информация на хората от нашия град. В него ще има новини за промени – маршрутни или в паркирането, ще може да се проверят условията за издаването на превозни документи или пък такива за винетни стикери, ще може да се видят най-близките пунктове за продажба и още много услуги“, коментира пък шефът на ЦГМ Димитър Дилчев.

Мъжката зона