Защо жените не достигат оргазъм?

Лайфстайл

Всяко тяло е различно, което означава, че някои жени изпитват оргазъм, а други – не. Минимум четири от пет представителки на нежния пол не достигат връхната точка в половия акт от пенетративен секс, пише в. „Daily Star“, позовавайки се на резултатите от американско проучване.

Допитването, обхванало 1000 жени, показва, че повечето от тях (80 процента) не могат да получат оргазъм без стимулация на клитора. Представителките на нежния пол, които стигат до кулминацията в секса само от вагинално проникване, са едва 18 процента. Близо 75 процента от анкетираните жени споделят, че се нуждаят от стимулация на клитора, за да достигнат връхната точка в половия акт, или за по-качествен оргазъм.

Изследователите от Колежа по обществено здравеопазване към университета на Индиана отбелязват също, че жените имат „разнообразен набор“ от предпочитания, когато става въпрос за вагинално докосване, местоположение и натиск.

„Резултатите от настоящото проучване оспорват погрешното, но широко разпространено схващане, че съществуват универсални сексуални движения, които са подходящи за всички“, казва Брайън Додж от изследователския екип.

Ако дамите имат проблеми с оргазма, препоръката на сексолозите е да се фокусират не върху получаването му, а върху ерогенните си зони и сексуалното удоволствие.

Мъжката зона