Защо жените изневеряват?

Любопитно

Когато говорим за изневяра, обикновено имаме предвид мъжете. Просто сме свикнали с мнението, че заради своята сексуалност, желанието винаги да впечатляват жените и да се доказват, ние сме тези, които прегрешават. От жените подобно поведение е неочаквано и неприемливо. Но дали е така?

Проучване на социални психолози установява, че близо 60% от жените по света не изключват възможността да изневерят, при определени обстоятелства. Фактът е, че изневярата предполага наличието на криза в отношенията и може да доведе до пълното им разрушаване.

Каква е разликата в подбудите между мъжката и женската изневяра? Може ли да има различни причини за прелюбодеяние? След като анализирахме причините за мъжката изневяра, ето кои са ситуациите, които могат да накарат и една жена да кръшне от правия път.

1. Чести раздели

Може би изглежда малко странно, но честите раздели са една от основните причини за женската изневяра. Това обикновено се случва, когато мъжът напрактика не си е у дома – заради продължителни командировки, оставане до късно в офиса или чести уикенди за риба с приятелите.

Нормално е празното легло да напомня на една жена колко е самотна всъщност. Като добавим и обостреното усещане за бързо отминаващия си живот, не се изненадвайте, ако половинката ви реши да се почувства отново желана в чужди обятия.

2. Недостатъчна близост

Отстрани всичко може да изглежда перфектно – тя има скъпа кола, голям апартамент, красиви дрехи. Но под целия този блясък е възможно да се крие липсата на нещо изключително важно – близостта с любимия.

Тук дори не става въпрос за секс, а за онези мигове на внимание, които са толкова важни за жената – нежни докосвания, милувки, романтични мигове заедно. За повечето жени такава близост е просто необходима и когато те са лишени от нея, е нормално да започнат да я търсят другаде.

3. Емоционална отдалеченост

Известен факт е, че жените са емоционални създания. Ето защо за тях е важна не само физическата близост, но и пълната емоционална подкрепа. Ако една жена усети, че нейният мъж постепенно се отдалечава от нея, тя ще възприеме това като истинска заплаха за бъдещите им отношения.

Подобно развитие на връзката трудно може да се определи като изневяра, но в отчаян опит да продължи напред, е възможно една жена да потърси емоционална удовлетвореност другаде.

Пълния списък с 10 причини за женската изневяра вижте в © 10-те най.

Мъжката зона