Защо хората правят секс на тъмно?

Любопитно

Поради различни и дори понякога странни съображения, пише в. „Daily Star“, позовавайки се на резултатите от британско проучване.

Допитването е направено от OnePoll по поръчка на Utilita Energy и е обхванало 2000 души. Резултатите от него показват, че една от трета от британците предпочитат да се отдават на интимни ласки на тъмно, защото се притесняват от външността си и не могат да се отпуснат.

Десет на сто от анкетираните признават, че правят секс на загасено осветление, за да пестят от сметките за ток. От друга страна една четвърт от палавите британци споделят, че тъмнината им позволява да развихрят въображението си.

Допитването показва още, че повече мъже, отколкото жени предпочитат да се „разгорещяват“ на светло. Когато обаче става въпрос за пестене на електричество, двойно повече представители на силния пол са склонни да гасят лампите.

От проучването става ясно също, че на партньорите са необходими средно два месеца от началото на нова връзка, докато престанат да изпитват неудобство от голотата си. 10 на сто от анкетираните признават, че са отказвали секс с перспективни партньори само защото не са искали да изгасят осветлението.

Сексът не е единственото нещо, което жителите на Острова правят на тъмно, за да пестят енергия – десет на сто чистят на загасено осветление. Над 50% посещават тоалетната нощем, без да включват лампите, а 27 процента се обличат на тъмно сутрин.

Въпреки склонността към пестене 16 на сто от британците винаги оставят осветлението включено, когато излизат вечер. За 50% това е мярка, целяща да заблуди потенциални крадци, че стопаните са си у дома. Една пета от участниците в допитването признават, че го правят, за да могат домашните им любимци да виждат къде ходят – странно решение, имайки предвид, че повечето кучета и котки отлично се ориентират в тъмното.

Мъжката зона