Защо Volkswagen се извини?

Лайфстайл

След като стана обект на бурни критики Volkswagen, публикува извинение за кратка реклама в Instagram. Рекламата бе обвинена в това, че има препратки към времената на колониализма и е расистка.

Германският автомобилен гигант се извини за 10-секундния клип, който беше критикуван като безчувствен и расистка от някои членове на обществеността. Първоначално от VW не признаха нарушение, заявявайки, че са „изненадани и шокирани“ от реакцията.

Краткият клип показва гигантска ръка на бяла жена, която избутва чернокож мъж, преди да го хвърли в кафе, наречено „Petit Colon“, което може да се преведе като „Малък заселник“.

Потребителите също така отбелязват, че надписът „der neue Golf“ (новият Golf) се появява постепенно, като буквите стават видими в различни интервали от време и на моменти немската дума за n***er се появява за частица от секундата.

От компанията излязоха с по-изчерпателно извинение, заявявайки, че „без съмнение клипът е погрешен и безвкусен“ и че е разбираемо защо хората са разстроени от него.

Мъжката зона