Защо витамин C е важен?

Ти и Тя

Витамин C е сред основните витамини в нашето тяло. Едни от най-важните функции, които изпълнява, са образуването на костите, зъбите, тъканите, както и усвояването на желязо.

Сред основните източници на витамина са портокали и лимони. Други храни, от които можете да си го добавите, са ягоди, ананас, киви, чушки, зеле, ананас и брюкселско зеле.

Липсата на витамин C в организма предизвиква симптоми, които сигнализират за този недостиг, и подсказват за начините, по които той иначе благоприятства.

Сред симптомите, които показват дефицит на витамин C, е изтъняването на косата. Това се дължи н факта, че той е важна съставка за поддържането на белтъчините.

Ако нивата на витамина в организма ви са ниски, това може да доведе до раздразнение, неспокойствие и психическа нестабилност. Aко чувствате постоянно умора, тялото ви алармира, че има нужда на витамини, сред които е и витамин C, пише Edna. bg.

Липсата на витамин C води и до развиването на хронични инфекции. Той е изключително важен за защитните механизми на организма. Колкото по-малко витамин C има в тялото ни, толкова повече се намалява способността за разрушаването на патогените, които причиняват голям брой заболявания.

Дефицитът на витамин C ще доведе до по-бавното заздравяване на раните, тъй като витамин C допринася за правилното снабдяване с кислород и клетъчното здраве.

Мъжката зона