Защо и мъжете трябва да се грижат за лицето си?

Любопитно

За непросветените маските за лице са екстравагантност, предназначена за дамите. Но ние веднага бихме ги опровергали.

Лицето ни е изложено на постоянен показ и на всевъзможни неблагоприятни фактори, затова не бива да пренебрегваме грижата за него. Това важи с абсолютна сила и за мъжете.

Ще ви разкажем за плюсовете от грижата за лицето, а вие сами преценете дали бихте се възползвали.

Какво представлява грижата за лицето?

Най-важното е да се извършва от лицензиран професионалист. Обикновено включва почистване, ексфолиране, масаж и маска. Да, може би правите това и вкъщи, но въпреки че миете колата си на двора, я карате и на автомивка, нали?

Почистването е вид детоксикация за лицето и често включва пара, която отваря порите и премахва замърсяванията в дълбочина. Ексфолирането премахва мъртвите кожни клетки, подобрява тонуса на кожата и спомага на продуктите, които използвате да проникват в дълбочина. Професионалистите ще ви насочат към най-добрите за вас продукти, ще ви разкажат повече за типа на кожата ви и неговите особености.

Колко често да прибягвате до процедурите?

Ако живеехме в перфектен свят, би трябвало да се подлагате на такива процедури на всеки четири седмици. Но в света, с който разполагаме, е добре да започвате всеки нов сезон с грижа за лицето си. Това е добър начин да подготвите кожата си за предстоящите промени в околната среда.

Какво трябва да знаете преди да се подложите на такава грижа?

Ако сте с чувствителна кожа, пропуснете бръсненето преди процедурата. Имайте предвид, че брадата може да попречи на действието на някои продукти, така че можете се обръснете предната вечер.

Страничните ефекти са минимални – след процедурата може да не сте в най-безупречния си външен вид. Можете да имате леки зачервявания, но това е временно. Ексфолирането понякога е дискомфортно, но резултатът си заслужава.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона