Заради зевзеци в САЩ махат знаците „69“ и „420“

Лайфстайл

В опит да попречи на фетишисти, които за забава крадат пътни знаци с номера като “69” и “420”, министерството на транспорта във Вашингтон е намерило интересен и много лесен изход от ситуацията, информира Монитор.

Например, на един от пътищата в Източен Вашингтон табелката с “69”, която, както е известно, напомня за популярна позиция по време на секс, е заменена със абсолютно същата, но на нея пише “68,9”. По същия начин се подхожда към табелите с номер “420” (те често се крадат от феновете на марихуаната) – те се заменят със знаци с надпис “419,9”.

Сега зевзеците, които крадат табелите могат спокойно да продължат да го правят, но ще им се наложи да дописват на тях “+ 0,1”. Те също така не бива да забравят, че кражбата на пътни знаци може да им струва до 90 дни затвор или глоба от 1000 долара, според преценка на полицейските служители.

Разходите за подмяна на знаците, чиято цена може да достигне 1000 долара всеки, се поемат от данъкоплатците, припомнят местните власти, което отклонява пари и персонал от други проекти, като запълване на дупки и други ремонти.

Мъжката зона