Заради Ковид-19: Aniventure Comic Con 2020 се мести с година по-късно

Любопитно

Пандемията от Ковид-19 продължава да вилнее по света и всеки ден става повод очаквани събития да бъдат отменяни или отлагани.

За съжаление в графата на отложените попада и тазгодишното издание на Aniventure Comic Con.

В официално съобщение, разпространено до медиите, организаторите обявиха, че очакваното тази година събитие ще се проведе по същото време догодина.

„Скъпи супергерои, косплейъри, художници, актьори, танцьори, посетители и партньори,

Вярваме, че с всички вас споделяме една и съща страст – страстта към новото и различното, към мангата и комиксите, към косплея и кей поп музиката, към популярната култура и нишовите хобита, към настолните игри и гейминга. Обичаме да създаваме съдържание, но и да създаваме нови приятели. Важно ни е да се наслаждаваме на живота, но и да се грижим един за друг. Като едно голямо семейство. Това прави нашето общество уникално и гарантира, че заедно можем да преодолеем дори и най-големите предизвикателства.

С лека тъга, но и с голяма вяра в бъдещето бихме искали да ви информираме, че предвиденото за 12 и 13 септември четвърто издание на Aniventure Comic Con ще се премести за 11 и 12 септември 2021 година.

Започнахме работа по Aniventure Comic Con 2020 още през октомври миналата година и планирахме с това издание да направим следващата стъпка в развитието на любимия ни фестивал – изцяло нова зала, още повече гости, няколко изключителни премиери и повече конкурси.

За съжаление, заради световната епидемия от коронавирус и продължаващата вече няколко месеца битка по света с тази нова криза, решихме, че колкото и трудно да е това решение, би било най-разумно да отложим нашите планове. Защото Aniventure Comic Con не е само мисия, фестивалът се превърна и в дом за много млади хора, и за онези с нестандартни интереси и виждания за света. Тези хора са бъдещето на България и точно затова смятаме за наш основен приоритет тяхното благополучие, здраве и безопасност.

Aniventure Comic Con е събитие, което е невъзможно да бъде проведено без помощта на стотици доброволци, стюарди, доставчици и рентал компании. По предварителната му подготовка и в рамките на двата активни дни работи екип от общо над 1000 души, което прави Aniventure Comic Con най-мащабното събитие на територията на страната. То обаче е и пряко зависимо от наличието на събитийна индустрия в България. Всички тези хора са засегнати директно от настоящата криза и се надяваме държавата най-после да погледне към този сектор, за да може събития като нашето да продължат да съществуват и в бъдеще.

Бързаме да благодарим на всички, които са закупили билети предварително, като им даваме възможност незабавно да възстановят парите си от мястото на покупка или, ако желаят, да запазят билета си за новите дати през 2021 година, без да има нужда от презаверка. Повече информация относно връщането на билети ще откриете в края на текста.

И не забравяйте – за да започнем да се възстановяваме, първо трябва да се преборим с тази криза. Нека да уважаваме мерките за безопасност, да носим маски и да спазваме дистанция на публични места.

От екипа на Aniventure Comic Con,
Live long and prosper!„

Сумите за билетите, закупени посредством партньорската мрежа на Eventim, се възстановяват от конкретния обект, от който са закупени. (Изключение: билети, закупени от Офис 1, Мюзик център Пловдив се връщат на адрес – София, ул. „6-ти септември“ 58 с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката и телефон за връзка.)

В случай, че билетите са закупени от сайта на Eventim:

  • с кредитна карта – трябва да се изпратят до централен офис на Ивентим БГ – София, ул. „6-ти септември“ 58 и до 7 работни дни ще бъде възстановена сумата по кредитната карта, с която са закупени.
    Забележка: Билети, закупени с опция print@home и eticket се връщат по имейл до info@eventim. bg
  • с наложен платеж или по банков път – феновете трябва да върнат билетите си по пощата на адрес – София, ул. „6-ти септември“ 58 с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката и телефон за връзка.
Мъжката зона