Запознайте се с първия електромобил на Aston Martin

Ти и Тя

Аston Martin намери оригинален и дори грациозен начин да заобиколи ограниченията за изхвърляне на вредни емисии от старите автомобили. Първият електрически автомобил на легендарната британска маркаn стана 50-годишен кабриолет. По аналогия с Jaguar, компанията предлага да превърне редките модели в модерен екологичен транспорт.

Aston Martin DB6 Volante от 1970 година стана първият модел от „програмата за преквалификация“. За спортния автомобил бе направена електрическа система, която заедно с блока на батерията прекрасно пасва на мястото на ДВГ и скоростната кутия. Заслужава да се отбележи, че компанията създаде модулна система, с която в бъдеще може да бъдат оборудвани други класически модели на Aston Martin.

Компанията не разкрива подробности за мощността и пробега на този електрически автомобил, но посочва, че в него са използвани някои компоненти от предстоящия Rapide E. Този нов автомобил ще бъде оборудван с два електрически двигателя с обща мощност от около 610 к. с. Очаква се пробегът с едно зареждане да бъде над 320 км.

Връщайки се към електрическото DB6, компанията планира да направи програма за преобразуване през 2019 г. По желание на клиента електрическата система може да бъде заменена с традиционна с ДВГ, тъй като услугата не изисква никакви структурни промени. Това обстоятелство особено ще улесни собствениците на коли и аукционни къщи, които планират да продадат колите и се страхуват от загубата на стойност поради промените.

Мъжката зона