„Залезът на тамплиерите“ с маратон този уикенд

Любопитно

Този петък и събота зрителите на FilmBox могат да се насладят на вечерен филмов маратон на целия първи сезон на популярния сериал „Залезът на тaмплиерите“. Първите шест епизода ще бъде излъчени в петък от 22:00 ч., а останалите четири – в събота от 22:00 ч. само по FilmBox.

Историческият драматичен сериал „Залезът на тамплиерите” разказва историята на Ордена на тамплиерите – неговите успехи, гонения и падения, организирани от френския крал Филип IV Хубави. В центъра на сюжетната линия е силният водач на тамплиерите Ландри дьо Лозон (Том Кълън) – благороден и смел рицар, обучен от Великия Майстор Годфри.

Години по-късно вярата на Ландри в църквата се разклаща от новината за убийството на неговия учител и от разкритието, че Светият Граал сега е във Франция. Ландри и останалите тамплиери се отправят на вълнуващо пътуване, за да открият истината за смъртта на Годфри и да върнат обратно Граала.

Сериалът разказва на зрителите една история за лоялност, вяра и силата на братството. Базираният на реални събития сюжет е изпълнен с екшън и представя мрачните и бурни времена на Средновековието, битките в Светите земи, сблъсъка с краля на Франция и предателството, довело до трагичното разпадане на ордена. Драматичният залез за тамплиерите се случва в петък, 13-и – дата, която става синоним на лош късмет след тези исторически разкрития.

Мъжката зона