You Are The Champions: Queen канят феновете да участват в 3 нови видеа на групата

Man’s World

Universal Music Group (UMG), световният лидер в музикалната индустрия, разкри новината, че видеото към емблематичната песен за британските рок легенди Queen “Bohemian Rhapsody” официално е гледано над 1 млрд. пъти в YouTube.

Това е първото видео отпреди 90-те години с такова постижение във видео стрийминг платформата. Това е и първото промоционално видео, което определя златен стандарт в жанра за следващите няколко десетилетия и днес продължава да вдъхновява и забавлява милиони фенове по света, повече от четиридесет години след като е създадено за първи път.

Създателите на Queen – Браайън Мей и Роджър Тейлър споделят:

“За нас е чест, че видеото към “Bohemian Rhapsody” надхвърли 1 млрд. гледания в YouTube. Бихме искали да Ви благодарим и да отпразнуваме постижението с всеки от нашите невероятни фенове от цял свят чрез поредица от 3 нови музикални видеа към наши песни и всички те – с тяхно участие! Без значение дали си музикант, певец, танцьор, визуален артист или просто искаш да се забавляваш. Научи повече на www. youarethechampions. com и ще се срещнем някъде по пътя.”

Музикантите от Queen представиха за първи път и нова ремастерирана видео версия на “Bohemian Rhapsody”, достъпна за гледане в официалния YouTube канал на групата. Сега феновете могат да се насладят на подобреното видео в целия му блясък и така, както е било замислено от самото начало. В допълнение, текстът на песента е наличен на различни езици – английски, испански, италиански, френски, японски, полски, немски, индонезийски, корейски, чешки, руски и турски.

Кампанията „You Are The Champions“ е в партньорство с YouTube Music, Universal Music Group и Hollywood Records. Инициативата е уникална по рода си, защото дава шанс на феновете да станат част от историята на Queen, като участват в поредица от 3 видеа към едни от най-великите песни на групата.

Музиканти, певци, инструменталисти могат да вземат участие в “Bohemian Rhapsody”. Танцьорите могат да демонстрират своята интерпретация на “Don’t Stop Me Now” с помощта на видео с инструкции от Polly Bennett (треньорът по движения на актьора Rami Malik, който влезе в ролята на Fredie Mercury в биографичния филм за Queen – “Бохемска рапсодия”). Визуалните артисти пък ще имат възможност да изработят дизайн на дума или фраза от текста на „A Kind of Magic“.

Финалните версии на видеата ще бъдат публикувани по-късно тази година в официалния канал на Queen в YouTube.

“Bohemian Rhapsody”е звуков и кинематографски шедьовър и е една от най-запомнящите се песни на всички времена.”, коментира Lyor Cohen, Директор музикална продукция в YouTube. “Новото ремастерирано видео в YouTube със сигурност ще спечели нови фенове на песента от различни възрасти по цял свят.“

Celine Joshua, Генерален Мениджър в Universal Music Group, споделя:

“Развълнувани сме, че емблематичното видео към “Бохемска рапсодия” достигна историческите 1 млрд. гледания в YouTube. Сега, заедно с QUEEN, YouTube и Hollywood Records, сме горди със старта на кампанията “You Are The Champions”, иновативна инициатива за видео съдържание с участието на феновете на Queen от цял свят.”

“Bohemian Rhapsody” редовно се спряга за една от най-великите песни, записвани някога. През 2004 г. тя е включена в Grammy Hall of Fame и читателите на списание Rolling Stones обявяват вокалното изпълнение на Freddie Mercury за най-доброто в рок историята.

Bohemian Rhapsody & Queen във факти и цифри:

  • Песента излиза за първи път на 31 октомври 1975 г.
  • “Bohemian Rhapsody” е първият хит на Queen в Топ 10 в САЩ. Във Великобритания песента е #1 в 9 последователни седмици, което е рекорд за бандата по онова време.
  • “Bohemian Rhapsody” е единствената песен в историята, която два пъти оглавява британската класация на Коледа.
  • Видеото към “Bohemian Rhapsody” се счита за първото промоционално музикално видео. Режисьор на лентата е Bruce Gowers, а кадрите са заснети в продължение на 3 часа в репетиционната зала на бандата. Разходите за заснемане на видеото възлизат на £3500.
  • “Bohemian Rhapsody” е песен, изпълнявана от много артисти през годините, сред които Пинк, Кание Уест, Роби Уилямс, The Royal Philharmonic Orchestra, Монсерат кабайе, The Muppets, Елтън Джон & Аксел Роуз (за концерта-трибют към Фреди Меркюри през април, 1992 г.)
  • Queen реализират над 300 млн. албуми в световен мащаб.
Мъжката зона