Храните, които пречат на секса

Man’s World

Има храни, които, ако се консумират в големи количества, могат да намалят желанието ти за секс, най-често като понижават нивото на тестостерона.

Умерените количества не са проблем и дори могат да бъдат полезни, но прекаляването с тези храни може да се отрази зле на либидото ти.

Малките количества не са проблем, но ако прекаляваш със соеви храни (соево мляко, соев сос, тофу), това може да доведе до намаляване на тестостерона в организма, което от своя страна понижава желанието за секс. Това твърди проучване, публикувано в European Journal of Clinical Nutrition.

Според учените мъжете, които приемат 120 мг соя на ден, имат понижен тестостерон. Също така, има данни, според които прекалено големите количества соя намаляват и количеството на сперматозоидите.

Алкохол

Умерената консумация на алкохол рядко води до намаляване на либидото. Големите количества обаче са друга бира.

Прекаляването с алкохол води до проблеми с ерекцията, трудности при достигането до оргазъм и преждевременна еякулация. Отделно от това алкохолът води и до сънливост, което също не допринася особено много за страстен секс.

Червени меса

Прекаляването с тях има отрицателен ефект, защото много от тези меса имат добавени антибиотици и/или хормони, които се намесват в естествения хормонален баланс на мъжете.

Разбира се, както и всяка друга храна, месото ти носи и много ползи, стига да го консумираш умерено да стоиш далеч от твърде мазните меса.

Прекалено много храна, каквато и да е тя

Преяждането е враг не само на здравето и на добрата физическа форма, но и на либидото. Освен това напълняването само по себе си също намалява желанието за секс. Особено отрицателен ефект има натрупването на мазнини около корема.

Златното правило

Здравословното хранене означава здравословен сексуален живот.

Мъжката зона