XCO Княжево 2020 стартира в неделя от Слънчевата алея

Лайфстайл

Tази неделя, за трета поредна година, ще се проведе състезанието „XCO Княжево“ в партньорство с Район „Витоша“, Столична Община и с подкрепата на Sofia 2018 – Европейска столица на спорта.

Стартът ще бъде даден в красивата Княжевската гора в близост до долна станция на Княжевския лифт на 28 юни в 9.30 ч. Изключително достъпно и не много популярно, трасето е с удобна локация и приятно за колоездене. Трасето е с дължина около 4 км дължина и 200 м положително денивелация (за обиколка).

Стартът и финалът ще са в началото на т. н. Слънчева алея, непосредствено над долната станция на бившия Княжевския лифт. В тази зона ще са разположени и подкрепително-сервизен пункт, шатри на спонсори, озвучаване, водещи, съдии и времеизмерване.

Предвидени са общо 3 старта – два състезателни („Елит“ и „Хоби“) и един любителски.

  • За състезатели: Състезателните стартове за „Елит“ и „Хоби“ са във времевия диапазона от 9:30 до 14.30 ч. Поради спецификата на ХСO състезанията, броят на участниците във всеки старт ще бъде ограничен до 50-100 участника на стартa, тъй като се правят по няколко обиколки по сравнително късо трасе с тесни пътеки в някои участъци. Времеизмерването ще е електронно.
  • За любители: За широката публика е предвиден старт около 14.30 ч., който е по-масов (броят на участниците се очаква да бъде по-голям). Прави се една обиколка. При повече желаещи, може да се организират и два старта за любители. Тази част от събитието е подходяща за колоездачи без състезателен опит, които искат да направят първите си опити в подобно планинско съревнование. Времеизмерването ще е ръчно.

Предвидени са парични и предметни награди за победителите на първите три призови позиции в съответните категории. Всеки регистриран участник ще получи стартов пакет, а всеки финиширал – медал. Предвиден е награден фонд от над 1500 лв. (в парични и предметни награди), както и подаръци от спонсорите.

Регистрация на място: приключва 30 мин. преди съответния старт.

Мъжката зона