WinAmp планира грандиозно завръщане през 2019 година

Лайфстайл

Популярното приложение WinAmp се завръща на пазара през 2019 г. с нова версия, адаптирана към мобилните операционни системи iOS и Android. От компанията Radionomy, която придоби WinAmp през 2014 г., обявиха, че целта им е да привлекат потребителите с продукт, обединяващ всичко, което конкурентите им предлагат. Плановете са WinAmp да се превърне в приложение тип „всичко в едно“ за музика.

Мобилният WinAmp ще има за цел да задържи потребителите на едно място, в което те ще имат пълен достъп до аудиосъдържание, без да се налага да жонглират с различни приложения. Засега обаче не е ясно как Radionomy ще се постигне това. Работи се още и по подобрения в сигурността, оптимизация и др. Очаква се да има и промени в интерфейса на WinAmp.

„През следващата година ще представим съвсем различна версия, която ще продължи да задвижва наследството на WinAmp, но също така ще предлага ново пълно преживяване. Ще можете да слушате както MP3 файлове, които сте съхранили на устройството си, така и музика от облака на подкасти, стрийминг радиостанции и плейлисти, които сами сте подредили. Хората искат да имат всичко на едно място и WinAmp плейърът ще им го даде по перфектен начин“, казва Александър Сабонджаян, главен изпълнителен директор на Radionomy.

Той заяви, че към момента компанията е в преговори с няколко партньори, за да се интегрират колкото се може повече опции в областта на мобилните услуги. По думите му обаче най-трудно ще е, не да уредят подробностите за лицензиране, а по-скоро да се осигури практическата работа на новия WinAmp на всички устройства, които са на разположение на пазара, с лесна за използване и ефективна система за търсене.

Що се отнася до версията за стационарни компютри, Сабонджаян обясни, че предстои първият голям ъпдейт, дълго след актуализирането на версиите 5.666 до 5.8. Това ще осигури по-добра съвместимост с Windows 10 и ще даде достъп до всички функции, които преди са били заключени под WinAmp Pro – платената версия на музикалния плейър. За съжаление, стационарната версия на WinAmp 6 в момента не е включена в бизнес плановете на компанията, тъй като Radionomy се убедени, че в това пространство битката вече е загубена.

WinAmp стартира през 1997 г. и изживя огромен ръст на пазарния си дял, преди да бъде продаден на AOL две години по-късно за 80 млн. долара. Упадъкът на приложението започва с появата на iTunes и въпреки неспирните опити за оцеляване, последната актуализация на плейъра беше през 2013 г. Година по-късно останките на фирмата бяха изкупени от Radionomy, чийто изпълнителен директор днес поставя началото на голямото завръщане на известния продукт.

Мъжката зона