Всеки пети мъж няма близки приятели

Лайфстайл

Една пета от мъжете нямат близки приятели, сочат резултатите от проучване, направено във Великобритания. Според допитването на YouGov, обхванало 2149 души, една трета от представителите на силния пол нямат най-добър приятел, пише в. „Daily Star“.

Мъжете освен това по-слабо се интересуват от създаването на приятелства и за разлика от дамите само 44 процента споделят, че се чувстват самотни.

Представителите на силния пол са по-склонни да се сприятеляват с хора, срещнати в кръчмата или спортния клуб. Жените от друга страна по-често запазват приятелствата си от училище.

„Дамите обикновено имат по-широки социални мрежи в сравнение с мъжете и отделят повече време на култивирането на съществуващите си приятелства и на запознанствата с нови хора. За повечето мъже ключови са приятелските връзки, формирани на работното място, което може да доведе до изолация след излизането в пенсия. Мъжете също така са по-склонни да живеят сами на по-късен етап от живота си“, отбелязват организаторите на кампанията „Да сложим край на самотата“.

Мъжката зона