Volkswagen обяви глобална промяна за Passat в световен мащаб

Лайфстайл

Volkswagen ще промени своя най-продаван седан. От следващото издание на модела, Passat за първи път ще бъде еднакъв по целия свят. Това означава, че клиентите на VW в Германия, Щатите, Китай и България, например, ще получават един и същи Passat за парите си.

Разликата идва от факта, че актуалният Passat за Щатите, например, се изгражда върху архаичната платформа PQ46, а бъдещият модел за всички пазари ще стъпва на европейската платформа MQB.

Това ще намали разходите за разработка на седана, който и без това не се радва на най-добрите си дни, благодарение на бума на кросоувърите и хечбеците през последните десетина години.

Според информация на Autocar новото поколение Passat ще е готово през 2023 г. и ще се предлага в обичайните варианти седан, комби и Alltrack. Със сигурност ще има плъгин хибриден и изцяло електрически вариант, а всички конвенционални версии ще използват 48-волтова, вместо обичайната 12-волтова система на борда.

Дизайнът едва ли ще изненада с нещо – все пак Golf и Passat са възможно най-класическите модели в гамата на VW.

Техниката обаче ще се придържа към най-модерните тенденции, включително с 5G свързаност, все по-добри полуавтономни технологии за управление и все повече лукс на борда, който ще позволи на Passat да диша във врата на Audi A4.

Мъжката зона