Волейболни страсти с българско участие

Man’s World

Отново е време за голям волейбол. Европейското първенство за жени започва утре, 23 август. А веднага след края на шампионата ще дойде ред и на мъжете да покажат своите възможности.

И така. Европейското първенство по волейбол за жени предстои от 23 август до 8 септември. За първи път континенталният форум ще се проведе в 4 държави – Турция, Полша, Унгария и Словакия. България е в група А заедно със световния и европейски шампион Сърбия, бронзовият медалист от последното европейско първенство Турция и отборите на Франция, Финландия и Гърция.

Първите 4 отбора продължават във фазата на директни елиминации. Всички мачове на България ще се предават по БНТ 3. Нашите ще играят двубоите си от първата фаза в Анкара. Ето и пълната програма:

Петък, 23 август, 14.30, Франция – България.
Неделя, 25 август, 17.00, Сърбия – България.
Понеделник, 26 август, 19.30, Турция – България
Вторник, 27 август, 19.30, България – Гърция
И четвъртък, 29 август, 17.00, България – Финландия

На пръв поглед Елица Василева и компания не би трябвало да имат проблем с излизането от групата. Въпросът е какво ще стане, когато дойдат елиминациите. Можем само да си пожелаем едно добро представяне на нашите момичета и, както гласи едно старо клише, но то тук е напълно вярно, колкото по-нагоре, толкова по-добре.

Никой не очаква чудеса от този отбор, така че волейболните фенове могат просто да се наслаждават на играта и да стискат палци на България. Успех на треньора Иван Петков. Успех на момичетата. Успех на България.

Делян (Дидо) Калинков е запален футболен фен, член на българските фен клубове на отборите Нюкасъл и Рома. Обича киното, музиката, историята и литературата. С диплома по Публична администрация в Софийския университет, сега Дидо учи магистратура по спортна журналистика.

Мъжката зона