Вижте най-ниската Нива в света

Любопитно

Лада Нива е може би най-абсурдното возило за лоурайдър – висока, ръбата и забележително анемична. Въпреки това непобедимата от времето руска “джипка” е поредната жертва на модата на сваленото окачване… Естествено, в Русия.

На снимките (и във видеото) ще забележите, че легендарната машинка е получила ново хидравлично окачване и забележителни промени на каросерията, благодарение на които сякаш плува по асфалта.

Най-ниската Нива в света всъщност е толкова ниска, че се е наложило предният капак да се изреже, за да има място за гумите.

Задните гуми пък играят ролята на пътниците от задната седалка, така че си пазете ръцете. Така създадената машинка няма никакъв шанс за зелена светлина за движение по нормалната пътна мрежа, но така или иначе първата дупка или неравност на пътя би сложила край на приказката за Нива.

Заради преместването на окачването нагоре се е наложило по-голямата част от двигателя да излезе над предния капак в стил хот род. Всички стъкла са махнати от прозорците, а вратите вече са крилати.

Нашето мнение за цялото това извращение!? Жестока е!

Мъжката зона