Учени доказаха: щастието все пак се купува

Любопитно

Американски учени доказаха, че чувството за благополучие се увеличава с нарастване на доходите, независимо колко богат е човек, съобщи в. „Daily Mail“.

Специалистите от университета на Пенсилвания са анализирали 1 725 994 отговора за благополучието, дадени от 33 391 американски пълнолетни. Резултатите показват, че щастието им нараства с увеличаването на доходите в домакинството.

Според предишни изследвания, това е вярно само до определено покачване на доходите, което е 75 000 щатски долара годишно. Новите резултати показват, че такава граница няма. По-високите доходи дават на хората по-голямо чувство за контрол над живота им. Възможно е това да ги прави по-щастливи.

„Макар и да е възможно да има точка, след която парите губят силата си да подобряват благосъстоянието, сегашните резултати показват, че тя може да е по-висока, отколкото се смяташе досега“, каза ръководителят на изследването д-р Килингсуърт.

Неотдавна изследователи от университета Пардю обявиха, че годишни доходи от 60 000 долара до 75 000 долара са идеални за емоционалното благополучие. Те използваха за анализа си данни от анкета на Gallup сред над 1,7 милиона души от 164 държави

Мъжката зона