Учени: човешкото тяло не е създадено за дълго бягане

Любопитно

По въпроса за ползите от тичането много хора са разделени на два лагера. Първите смятат, че бягането е полезно, основното е да знаете как да бягате правилно.

Вторите се аргументират, че бягането е вредно, защото човешкото тяло не е създадено за бягане на дълги разстояния и е по-добре да го заменим с друга дейност.

Точно с какво да заменим бягането – ето някои предложения.

1. Плуване

Най-добрата алтернатива на бягането е плуването. Тя включва тренинг на цялото тяло, но в същото време натоварването на ставите и гръбначния стълб е минимално. Това е идеалното занимание за почти всички хора на всички възрасти. Доказано е, че този спорт помага за облекчаване на мускулното напрежение след силови тренировки и за поддържане на ума ви в покой.

2. Скачане на батут

За мнозина това става все по-популярно занимание. То е чудесна алтернатива на бягането. Първо, поради факта, че натоварването, получено по време на скачане, е съпоставимо с това при бягането. Второ, защото е забавно. Хормонът на щастието е задължителен при тези упражнения – не случайно децата го обожават. Обърнете внимание – това е чудесно и интересно занимание.

3. Колоездене

Страхотна спортна дейност – облекчава стреса върху ставите и гръбначния стълб, което ви позволява активно да извършвате работа за дълго време. Най-страхотното е, че можете да карате по живописни маршрути. Препоръчваме да си направите маршрут от 20 километра и да се насладите с приятел на пътуване сред природата.

4. Танцуване

В продължение на половин час и най-простите танци ще накарат тялото ви да бъде перфектно затоплено, докато вие ще усъвършенствате своята координация на движенията и ще се наслаждавате на компанията на вашия партньор (партньорка). Като цяло, танците са чудесна алтернатива на бягането.

5. Ходене на дълги разстояния

Ако от бягането ни боли, тогава започваме просто да ходим. Това е може би най-популярната и достъпна алтернатива на интензивните кросове, която хората избират. Всъщност, за да постигнете добър ефект от ходенето, трябва да вървите на дълги разстояния, което отнема много време. Не всеки има много свободно време. Но ако предишните опции не ви устройват, тогава опитайте тази – със сигурност няма да ви навреди.

Мъжката зона