У нас: Продадоха на търг 50-годишно уиски за 65 000 лева

Ти и Тя

Най-колекционираното уиски в света – The Macallan Highland Single Malt Whisky, със съдействието на Residence Exclusive Club, предостави възможност на любителите-колекционери в страната да наддават за 1 от 200 бутилки, бутилирани за цял свят, от този рядък колекционерски сингъл малц, отлежавал пет десетилетия. Всяка една от бутилките е ръчно номерирана, а номер 126 намери своя колекционер в България.

The Macallan 50 years old е резултат на изключителните дъбови бъчви, подбрани и изработени от бдителните майстори на дървото на The Macallan и професионалните усилия на поколения главни дестилатори. Рядкото и изключително лимитирано издание сингъл малц уиски, ексклузивно отлежава в европейски дъбови бъчви, в които преди това е отлежавало шери вино от Испания, благодарение на които добива ярък кехлибарен цвят и богат плътен вкус.

Част от средствата, събрани от търга, ще бъдат дарени за създаване на звено за обучение и професионална квалификация на хора с различни възможности в Адаптиран кариерен център на Jamba.

Мъжката зона