Трите големи заблуди в битката с биреното коремче

Любопитно

В света съществуват многобройни митове на тема фитнес, сваляне на килограми и битка с т. нар. „бирено коремче“. Някои от тях не почиват на конкретни факти, но въпреки това проявяват завидна устойчивост. В действителност те даже пречат на отслабването.

Пред германското издание „Focus” фитнес-инструкторът Йозгюр Гюнеш разказва за трите най-разпространени погрешни виждания по този въпрос.

1. Въглехидрати вечерно време водят до напълняване

На организма му е все едно, по кое време каква точно храна получава. За отслабването е важно да не се яде повече, отколкото Ви е необходимо, затова трябва да сте наясно със състоянието на собствения си метаболизъм.

2. Мазнините водят до затлъстяване

Който иска да стопи мазнини, не трябва да се лишава от мазнини в храната си. Напротив – трябва да приемате достатъчно полезни мазнини. Такива има в ядките и рибата, например. Само така може да съществува правилна обмяна на веществата, което е от значение, ако искате да отслабнете.

3. Коремните преси правят „плочки”

Правенето само на коремни преси не водят до образуването на „плочки” на корема. В действителност коремните мускули ще станат видими едва тогава, когато намалее цялостният обем на мазнини в тялото. Такъв резултат може да се постигне само след упорити и редовни тренировки, съчетани със здравословно и разумно хранене.

Мъжката зона