Третият закона на Нютон пречи (понякога)

Лайфстайл

Едва ли сме се замисляли как стоят нещата със секса в космоса. Специалистите от НАСА са категорични, че това не е никак проста работа. Учените от американската космическа агенция споделят, че любовта извън Земята е възпрепятствана от много фактори.

Най-трудният и неизбежен е гравитацията. Всеки ентусиаст, дръзнал да се изправи срещу нея, рискува да си навлече морска болест. Дори само опитът за целувка е трудно осъществим.

А какво ли би било да се прави секс на борда на Международната космическа станция на около 340 км от повърхността на планетата ни и то при скорост на движение от 27 743,8 км/ч?

Американският астрофизик и популяризатор на науката Нийл Тайсън обясни, че основният проблем пред желаещите да влязат в клуба на космическите любовници е Третият закон на Нютон, който гласи, че всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.

Така всеки опит за интимен контакт ще доведе до ускорено движение на тялото на партньора назад, докато то не се удари в стената на космическия кораб.

Мъжката зона