Tesla идва в България през 2020 година?

Лайфстайл

Туит. Пак всичко идва от туит на Илон. Според въпросното съобщение може да очакваме представителства на Tesla в “Словакия, Хърватия, Сърбия и по-голямата част от Източна Европа в началото на следващата година”. Звучи супер, ако вече не бяхме чували подобни обещания. Например за първата суперзарядна станция у нас, която щеше да се появи през 2017, после през 2018, после през 2019…

Hoping to open in Slovakia, Croatia, Serbia & most of Eastern Europe early next year. Finally, we will do Nikola Tesla proud by having his cars in his countries of origin!

Този път обаче може би е различно. Model 3 вече достига пълния си капацитет на производство и Tesla търси разширение на пазарите си. Част от това разширение предвижда свързването на мрежата от зарядни станции от Западна Европа с източните части на континента и изграждането на трасе от суперзарядни до Истанбул.

Най-близкият сервизен център на Tesla до България в момента е в Грац, Австрия. Най-близката суперзарядна станция е в Славонски брод в Хърватия – на 600 км от София. Мрежата от зарядни станции по посока Истанбул предвижда изграждането на една станция в България – на магистрала Тракия в близост до Пловдив. Другите най-близки ще бъдат край Ниш и край Одрин.

В края на 2018 МВР обяви, че у нас има регистрирани 67 автомобила Tesla. Очакванията си в края на 2019 те да са над 100.

Мъжката зона