Телевизионен петък: „Спасяването на Линкълн“

Лайфстайл

В петък от 17:10 ч. по FilmBox Stars зрителите могат да гледат биографичния филм „Спасяването на Линкълн“. Той разказва истинската история на Ейбрахам Линкълн (Том Амандес) и неговия телохранител, щатския шериф Уорд Хил Лемън (Лиа Коко).

Той е единственият партньор и охранител, когото Линкълн взима със себе си от Илинойс във Вашингтон, когато печели изборите. Двамата остават заедно четири години. Лемън свири на банджо, умее да разказва смешни истории и е човекът, от когото президентът има нужда в политическия си кръг в столицата.

През 1861 година е предотвратен първият опит за убийството на Линкълн, известен като „Балтиморския заговор“. Във времена, в които тайните служби все още не съществуват, след инцидента верният приятел Лемън влиза в ролята на за негов личен охранител.

Президентът Линкълн вярва, че истинският лидер на нацията няма нужда от по-голяма въоръжена защита, но всичко се променя във вечерта на Разпети петък в театър „Форд“… Зрителите могат да гледат биографичния филм, чиито снимачни площадки са по истински фотографии от Гражданската война, този петък от 17:10 ч. по FilmBox Stars.

Мъжката зона