Suzuki представи Spacia Gear: евтин миниван за лоши пътища

Man’s World

Най-евтиният кросоувър на Suzuki се нарича Spacia Gear. Машината бе показана в мрежата във вид на фрагменти, а дебютът ѝ ще се състои преди края на 2018 г. Техническите характеристики не са оповестени. Известно е, че новият автомобил е построен на базата на минивана от второ поколение Spacia, който дебютира през 2017 година.

Версията за лоши пътища е получила модифициран дизайн – това е видно по решетката на радиатора с кръгли фарове и бронята. Разбира се, машините ще имат по-големи колела и ще имат увеличен просвет.

Моделът Suzuki Spacia е с дължина само 3.39 м. Това е т. нар. кей-кар, тъй като е оборудвана с двигател обем от само 660 куб. см. с мощност 52 к. с. Използвана е микрохибридна технология. Между бензиновия двигател и вариатора е монтиран 2,7 кВт електродвигател, който помага при стартиране и действа като мощен генератор.

Цената на автомобила Suzuki Spacia Gear все още не е обявена. Обичайният миниван Suzuki Spacia се предлага за 11 хиляди долара, а младежката му версия с агресивен дизайн – за 13 хиляди долара. Колата е налична както с предно предаване, така и във версия 4WD.

Мъжката зона