Сухата кожа – летен проблем не само за жените

Любопитно

Лятото ще бъде горещо! Както винаги. Но всички тези горещи летни дни и нощи могат да навредят на кожата ви. Един от най-големите проблеми е сухотата. Независимо дали си почивате край басейна, или работите в нажежена обстановка, едно е сигурно: сухата кожа не е вариант! Тя може да доведе и до други странични ефекти, като признаци на стареене, зачервявания и проблемни пори. Ето и съветите на дерматолозите, които ще ви помогнат да се отървете от този проблем.

Какъв слънцезащитен фактор да използвате?

30 или дори по-висок фактор. Мъжете нямат навика да използват слънцезащитни продукти, но това е от особено значение. Високият фактор ще предпази кожата ви от увреждането на слънцето и ще предотврати преждевременното стареене.

Трябва ли мъжете да използват различен фактор според различните ситуации?

Най-добре е да се доверите на кремообразните слънцезащитни продукти, защото спрейовете не винаги се разнасят равномерно. Използвайте и водоустойчива защита, когато е възможно, като нанасяте на всеки два часа. Това важи особено за тези, които се потят доста или за тези, които участват в някакви водни активности.

Как мъжете да включат слънцезащитните продукти в ежедневната грижа за кожата?

Доста лосиони имат слънцезащитен фактор.

Трябва ли да използват различен от обичайния лосион през лятото?

Нанасяйте хидратиращи лосиони всеки ден. Мъжката кожа е по-мазна и по-дебела, но трябва да се хидратира редовно. През лятото залагайте на по-леките текстури.

Какви са последствията от плуването и другите летни спортове върху кожата?

Хлорът и солта изсушават косата и кожата. Винаги след плуване или някакъв спорт навън взимайте душ и нанасяйте хидратиращ крем върху суха и чиста кожа. Прекомерното потене по време на спорт също дразни кожата и предизвиква появата на акне.

Как мъжете могат да се преборят с преждевременното стареене на кожата, ако прекарват много време на слънце?

В допълнение към слънцезащитните продукти, слагайте шапка и риза с дълъг ръкав, когато е възможно.

Могат ли мъжете да получат здравословен летен тен?

Няма такова понятие като „здравословен тен“. Тенът е реакция на кожата към увреждането на ДНК от UV лъчите. Ако използвате слънцезащитни продукти, можете да се сдобиете с тен без слънчево изгаряне или допълнително раздразнение на кожата. Поддържайте кожата си хидратирана за оптималното ѝ здраве.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона