Стивън Спилбърг се отказа от петия филм за Индиана Джоунс

Лайфстайл

Холивудската легенда Стивън Спилбърг няма да режисира петия филм от цикъла, посветен на приключенията на археолога Индиана Джоунс. В главната роля отново ще бъде Харисън Форд, съобщи списание Vanity Fair.

Според източници Спилбърг самостоятелно е решил да отстъпи място на ново поколение режисьори. В случая говорим за Джеймс Манголд, който засне лентата „Форд срещу Ферари“ с Крисчън Бейл и Мат Деймън. Спилбърг възнамерява да направи само продуцирането на „Индиана Джоунс 5“.

Харисън Форд каза в интервю за CBS по-рано през февруари, че ще започне снимките след няколко месеца. След няколко дни обаче актьорът обясни, че трудно може да спази посочените от него срокове заради проблеми със сценария и различни други неща.

Спилбърг режисира и четирите филма, започвайки от „Индиана Джоунс: В търсене на изгубения кивот“ (1981). След това продълженията „Индиана Джоунс и Храмът на съдбата“ (1984), „Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход“ (1989) и „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп“ (2008).

Минаха вече 39 години от излизането на дебютната лента. От филмовото студио Walt Disney обявиха планове за премахване на пета част от франчайза през 2016 г. Излизането на филма по екраните беше планирано за юли 2019 г. По-късно този период е изместен към юли 2020 г., след което е отложен за още една година.

Стивън Спилбърг е носител на четири награди „Оскар“ и автор на такива популярни филми като „Челюсти“ (1975), „Извънземното“ (1982), „Списъкът на Шиндлер“ (1993), „Спасяването на редник Райън“ (1998). Той е създал над 140 филма и сериала.

Мъжката зона