Стартира официалното българско онлайн първенство по футбол

Любопитно

Български турнири на електронната игра FIFA21 за първи път ще дадат възможност на участниците в тях да се включат директно в EA SPORTS FIFA21 GLOBAL SERIES.

За определянето на участниците в родното първенство, които ще се съревновават за включване в EA SPORTS FIFA21 GLOBAL SERIES, е планирано провеждането на 14 квалификационни турнира.

Всяко от състезанията ще излъчи по един представител за всеки от отборите играещи в професионалната Първа лига. 14-те най-добри играчи и отборите, които представляват, ще се класират за големия финал на еFirst League, където всеки от тях ще се бори за част от наградния фонд от 3000 лева и две места европейските плейофни баражи в EA SPORTS FIFA 21.

Първата квалификация ще се проведе на 16 февруари, а големият финал за излъчване на българските представители в световните серии е насрочен за 15 и 16 май. Всички турнири на територията на България ще се проведат онлайн, а участниците в тях трябва да са навършили 16 години.

Другата голяма новина от света на най-популярната футболна игра е, че за първи път Световната футболна централа ФИФА дава възможност на БФС да определи и Национален отбор по EA SPORTS FIFA21, който да се включи в квалификациите за FIFAe Nations Series, планирани за август тази година.

Директна покана за националния отбор получиха двамата ни най-добри играчи – Сезер Сабриев и Иван Чуров, спечелили всички големи турнири у нас за последните 3 години. Третият играч в състава ще бъде определен със специален турнир, който ще се проведе на 13 и 14 март.

Мъжката зона