Срещу $3000 куче-робот пази дома денонощно

Man’s World

Роботът на Sony с размерите на кученце aibo, оборудван с камери, изкуствен интелект и интернет, вече може да ви информира дистанционно какво правят членовете на семейството, децата или дори домашните любимци, заявиха от японският гигант по електроника.

30-сантиметровият роботизиран „домашен детектив“, размахващ уши и ползващ авангардни LED очи, ще се разхождат из дома в предварително определени времеви отрязък, за да търсят членове на семейството.

Новата технология обаче не е никак евтина, тъй като „робокучето“ aibo струва близо 3000 долара за тригодишен пакет, включително софтуерни услуги като съхранение на данни. Собственикът ще получава отчети чрез смартфона си, а услугата ще се предлага от следващия месец, съвместно с фирмата за домашна сигурност Secom.

„Ще можете да проверите какво правят отдалечени от вас членове на семейството или какво правят децата, когато се приберат вкъщи“, каза ръководителят на проекта Изуми Каваниши пред репортери в централата на Sony в Токио. „Ние се стремим да ви накараме да се чувствате по-сигурни, като живеете с aibo и се забавлявате“, добави Каваниши.

Мъжката зона