Спомен за Димо в двоен албум на P. I. F

Man’s World

Сборен албум с най-добрите Слънчеви и Облачни песни ще пусне група P. I.F. на 26 февруари. В двойният диск ще намерят място поетични саундтраци на тъгата като „Приказка“, „Невидимо дете“ и „Обещавам“, както и събуждащи усмивката мелодии като „Юли“, „Колело“ и „Вали“.

Албумът вече е достъпен за предварителна продажба в онлайн магазина на издателя Монте Мюзик, което дава възможност на фенове на групата да станат едни от първите му притежатели.

В двойното CD с най-добрите слънчеви и облачни парчета на P. I.F. влизат общо 30 заглавия, сред които и новия сингъл на бандата – „Дуел“. Премиерата на видеото в YouTube се състоя днес. То е заснето преди време, както винаги на принципа „От приятели за приятели“ на групата, и е последното с участието на незаменимия ѝ фронтмен Димо Стоянов.

Колекцията CD 1 „Облачно“ и CD 2 „Слънчево“ излиза по-малко от два месеца след като Димо Стоянов изгуби битката с Ковид-19. Смъртта му разтърси артистичната гилдия у нас, а огромната вълна на съпричастност в обществото към съпругата му Люба Пиперова и двете му дъщери, на 1 и на 6 годинки, надмина не само очакванията, но и медийната популярност на групата.

„Шокът от загубата му ни остави безмълвни. Липсата му отвори в нас емоционална дупка за цял живот.“, споделя Иван Велков, китарист и ядро на групата от самото ѝ основаване. “Едно от първите решения, които взехме с момчетата и с Люба след цялата случка, бе да издадем този BestOf в памет на Димо. Вярваме, че публиката ще го приеме като празник на всичко, което беше той – светла душа, изключителен приятел, артист, който твореше без его. Той никога не се е смятал за рок звезда. Обичаше да казва, че работи „ощастливител“, добавя Иван.

За фенбазата на P. I.F. двойният сборен албум ще бъде истинска колекционерска придобивка, тъй като в търговската мрежа дискографията им отдавна е изчерпана и да намериш на физически носител някой от петте им проекта до момента е почти невъзможно.

През май музикалното му наследство ще се увеличи с новия албум „P. I.F. 6“, чиито вокали артистът записва в домашното си студио буквално до момента преди да бъде хоспитализран.

Мъжката зона