Спечели сборника на Михаил Вешим „Германският пациент“

Man’s World

След затишие от повече от година излезе „Германският пациент“, сборник с разкази на любимия на поколения българи хуморист Михаил Вешим, в който с оръжията на хумора авторът отправя предупреждения за съвременния свят. Докъде стигат абсурдите в ежедневието? Само хуморът може да ни провокира към размисъл.

В този разделен на пет части сборник песъчинките на времето ни пренасят през разказите със сериозен хумор – или може би хумористична сериозност. Митичните и магични смешни истории от началото прерастват едва уловимо, докато в края станат съвсем реални, тъжни. Истории, които ни предупреждават за света, в който живеем днес, и за това, което предстои да се случи. Пътеписи, истории от младостта, разкази на близки и познати – смешно-тъжната плетеница от думи е може би най-съкровената книга на Михаил Вешим досега.

„Германският пациент“ продължава дългогодишното партньорство между автора и художника Дамян Дамянов, илюстрирал повечето от кориците му, както и „Руският съсед”, „Когато бях армейски генерал”, детската книга „Заведи ме вкъщи” и най-новото издание на „Английският съсед”. Черно-белите илюстрации населват света на Михаил Вешим с герои, също толкова магични и същевременно реални, колкото буквените си аналози.

„Търся онзи хумор, дето ръжда не хваща“, споделя авторът. „Текстовете, родени само от вица на деня, бързо ги яде корозията – те остаряват не с години, а с часове. Сега връчвам на читателя ситото, за да пресее написаното.“

В дните до четвъртък © Мустак | Мъжката зона и издателство „Сиела“ ви дават шанс да спечелите сборника на Михаил Вешим „Германският пациент“.

Въпросът е: През 2002 година разкази на Михаил Вешим са включени в Антология на световния хумор, наред с произведения на Марк Твен и Уди Алън. В коя държава е публикувана тя?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 6 февруари и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!

Мъжката зона