Спечели сборника на Иван Бунин „Тъмни алеи“

Любопитно

Сборникът „Тъмни алеи“, създаван с особена страст в продължение на осем години и издаден в Париж през 1946 г., е кулминацията в творческото дело на Бунин. Сам писателят го определя като най-стойностното свое произведение, а изследователите – като безспорен шедьовър в руската и световната литература.

„Тъмни алеи“ е книга за любовта. За любовта в многообразните ѝ тайнствени проявления – красива, загадъчна, обречена, еротична, болезнено съхранена в паметта, но единствено като мигновение, придаващо смисъл на съществуването.

Разказани с фин психологизъм и изтънченост на стила, проникнати от елегантна чувственост, историите в сборника са варианти на мистериозния диалог между Тялото и Душата, деликатно изследване на границите в изобразяването на страстта.

„Тъмни алеи“ е и книга за Русия. За онази неповторима буниновска Русия, опазена в спомена и в красотата на езика, но безмилостно разрушена в повратите на историята. За първи път сборникът „Тъмни алеи“ се издава на български език в своята цялост.

В дните до четвъртък © Мустак | Мъжката зона и издателство „Колибри“ ви дават шанс да спечелите сборника на Иван Бунин „Тъмни алеи“.

Въпросът е: През коя година Иван Бунин получава Нобеловата награда за литература?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 20 август и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!

Мъжката зона