Спечели романа „Панталоните на мъртвеца“ на Ървин Уелш

Лайфстайл

Сатанински умен, циничен, напрегнат роман, подписан от майстора на черния хумор Ървин Уелш. „Панталоните на мъртвеца” отново ни среща с героя от „Трейнспотинг”, „Порно” и „Ваещият с ножове” Франк Бегби.

Като мениджър на диджеи тук Марк Рентън прави прилични пари, но постоянните пътувания, чакането по летищата, бездушните хотелски стаи и разбитите връзки го изпълват с недоволство от живота. Докато за свой ужас случайно не среща Бегби, от когото бяга и се крие от години заради своето предателство и възникналия помежду им дълг. Но психопатът Бегби сега е известен творец и – за най-голямо удивление на Марк – сякаш не гони отмъщение.

Сик Бой и Спъд, които преследват свои собствени цели и амбиции, са заинтригувани да узнаят, че старите им приятели са отново в града. Когато навлизат в тъмния свят на търговията с органи, нещата започват заплашително да се объркват. Четиримата мъже прескачат от трън на глог, преследвани от своите лични истории и зависимости, гневни, объркани и отчаяни. Един от тях не доживява до края на книгата. Но кой ли ще надене „панталоните на мъртвеца“?

Ървин Уелш е най-провокативният съвременен шотландски писател, ако не и най-талантливият „нихилист” в литературата на новото време. Успехът му се дължи на изумителния начин, по който съвместява мрачен реализъм с брутална сатира и психологическо проникновение. Още с появата си „Трейнспотинг“ стремително се превръща от ъндърграунд книжле в културно събитие от световен мащаб, а авторът е определен като говорител на цяло едно поколение. Огромен успех постигат и филмовите адаптации по романа, режисирани от Дани Бойл.

В дните до четвъртък © Мустак | Мъжката зона и издателство “Колибри” ви дават шанс да спечелите романа “Панталоните на мъртвеца” на Ървин Уелш.

Въпросът е: Кой е актьорът, който изпълнява ролята на Марк Рентън във филма „Трейнспотинг“?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 17 часа на 13 юни и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!

Мъжката зона