Спечели романа „Калипсо“ на Ингар Йонсрюд

Man’s World

Едва появил се на литературната сцена, норвежкият журналист и писател Ингар Йонсрюд е обявен за новата звезда на криминалния жанр, с ярка индивидуалност и открояващ се почерк.

„Калипсо“, вторият роман от трилогията за Фредрик Байер, по нищо не отстъпва на успеха на своя предшественик и отново оглавява класациите за най-добри трилъри.

Този път Байер е в болница в Осло, където бавно възвръща съзнанието си. Болкоуспокояващи и алкохол – идеална рецепта за опит за самоубийство. Фредрик обаче не помни нищо за случилото се.

Заможна вдовица е изчезнала от дома си в престижен квартал на Осло. В къщата полицията открива тялото на мъж, умрял неотдавна. Останките му се свързват със самоличността на човек, обявен за мъртъв преди повече от двайсет години.

Междувременно каналните плъхове в източната част на Осло пируват с друго тяло. Трагичната нишка на миналото, която свързва двамата мъртъвци, води назад към периода малко след рухването на СССР и едно военно учение, завършило катастрофално. Възродено е отдавна забравено оръжие, попаднало в ръцете на отмъстител, комуто не е останало нищо, заради което да живее.

„Калипсо“ е роман за най-мрачните кътчета на човешката душа, но и за битката да съхраниш себе си в кризисни моменти. Интригуващ трилър, в който изплува обликът на съвременното норвежко общество, наследството на Студената война и задкулисните игри на полицията и разузнавателните служби.

В дните до четвъртък © Мустак | Мъжката зона и издателство „Колибри“ ви дават шанс да спечелите романа „Калипсо“ на Ингар Йонсрюд.

Въпросът е: Как се казва дебютният роман на Ингар Йонсрюд?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 21 май и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!

Мъжката зона