Спечели романа „Изчезването на Стефани Мейлър“ на Жоел Дикер

Ти и Тя

Швейцарската сензация Жоел Дикер – писателят, който се сдоби с милиони почитатели с „Истината за случая „Хари Куебърт”, се завръща с нова мистерия. Романът излезе от печат на 1 март в превод на Красимир Петров.

Какво всъщност се е случило вечерта на 30 юли 1994 година? „Изчезването на Стефани Мейлър“ ни пренася в малък курортен град в района на Хемптънс, в щата Ню Йорк. Жителите са потресени от брутално престъпление: убит е кметът на градчето заедно с цялото си семейство, както и млада жена, станала неволен свидетел.

Случаят е поет от щатската полиция и разследването е поверено на двама млади полицаи, Джеси Розенбърг и Дерек Скот. С упоритост и амбиция те успяват да съберат достатъчно солидни улики и да разобличат убиеца, с което си спечелват уважението на колегите и дори награда за добре свършената работа.

Двайсет години по-късно, през лятото на 2014 година, една журналистка на име Стефани Мейлър заявява на Джеси, че навремето са се излъгали в самоличността на извършителя. Скоро след това тя на свой ред изчезва при тайнствени обстоятелства.

Какво е сполетяло Стефани Мейлър? Какво е открила тя? И преди всичко, какво всъщност се е случило вечерта на 30 юли 1994 година?

Мъжката зона