Спечели новелата на Хенри Джеймс „Примката на призрака“

Man’s World

Животът на Майлс и Флора е привидно нормален. Въпреки че са осиротели, децата живеят в самотното имение Блай под грижите на млада и съвестна гувернантка. Скоро обаче мистериозни и призрачни явления започват да смущават нощите им… и постепенно да променят емоционалното и психологическото им състояние.

Възможно ли е обаче злото да бъде проекция на нечия фантазия… или да бъде реална заплаха, примамена от своите хищни апетити към младежката невинност и наивност? Нима сред мрачните кули и коридори на старата постройка се е скрило и дебне нещо, което не може да бъде проумяно и преборено чрез обикновения човешки разум?

Шедьовърът „Примката на призрака“ е сред най-важните представители на готическата проза oт Викторианската епоха и дори днес продължава да провокира с интимно изградената си атмосфера, с брилянтно конструирания си сюжет и с богатата на интерпретации символика.

Новелата на модерниста Хенри Джеймс е послужила за вдъхновение на редица съвременни автори, а фабулата ѝ е в основата на десетки произведения и адаптации в театъра, в киното и в телевизията.

В дните до четвъртък © Мустак | Мъжката зона и издателство „Сиела“ ви дават шанс да спечелите новелата на Хенри Джеймс „Примката на призрака“.

Въпросът е: На 21-година възраст Хенри Джеймс публикува първия си разказ. Как се казва той?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 17 часа на 11 юли и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!

Мъжката зона