Спечели книгата на Ед Хюсеин „Ислямът. Световна история“

Любопитно

Пропастта между исляма и Запада се разширява. Една вяра, изповядвана от почти два милиарда души по света и богата на философски идеи и традиции, в съвременните представи се е превърнала почти в синоним на заплаха.

„Ислямът. Световна история“ на Ед Хюсеин – роден и израснал в Източен Лондон в семейство на мюсюлмани – обхваща всички елементи от ислямската култура и история. В какъв исторически контекст е възникнал ислямът? Кой е Мохамед и какви са постулатите му? Какви са законите на шариата? Върху какво стъпва ислямското изкуство? Какво пише в Корана и как е тълкувано то от съвременни ислямистки групировки? Откъде идва напрежението между древния мистицизъм и буквализма на екстремистите, което заплашва и мюсюлманите, и хората около тях?

„Ислямът. Световна история“ е всеобхватно и проникновено изследване на всички елементи, които съставят една от водещите религии в нашия свят – неизменна част от всекидневния ни живот, но все така непозната.

В дните до четвъртък © Мустак | Мъжката зона и издателство “Сиела” ви дават шанс да спечелите книгата на Ед Хюсеин „Ислямът. Световна история“.

Въпросът е: Кой е родният град на Ед Хюсеин?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 17 часа на 1 август и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!

Мъжката зона