Спечели книгата на д-р Майкъл Уол „Някъде там“

Ти и Тя

Извънземните са някъде там… може би. Всички сме се чудили дали има живот другаде във Вселената и как би изглеждал той. Е, д-р Майкъл Уол се заема да разнищи този проблем в своята книга „Някъде там“, която поразително прилича на научно продължение на „Пътеводител на галактическия стопаджия“ на Дъглас Адамс.

Някои от въпросите са прости: Има ли извънземни и къде са те? Как изглеждат? Как ще комуникираме с тях? Няма ли да ни изтребят (бррр!)?

Други не чак толкова: Къде в Слънчевата система може да има живот? Възможно ли е да сме марсианци по произход? Как ще колонизираме близките светове? А звездите завинаги ли ще са недостижими?

С много хумор, но и с непоклатим здрав разум д-р Уол разглежда възможността извънземните вече да са посещавали Земята в миналото или да я наблюдават отблизо днес. Във вдъхновяващата му книга се усеща и духът на незабравимия Карл Сейгън и неговата „Бледа синя точица“ – тази вечна мечта да напуснем своя дом и да поемем към нови светове.

В дните до четвъртък © Мустак | Мъжката зона и издателство „Сиела“ ви дават шанс да спечелите книгата на д-р Майкъл Уол „Някъде там“.

Въпросът е: На коя дата е уловен т. нар. сигнал Wow! (6EQUJ5)?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 30 януари и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!

Мъжката зона