Спечели книгата „Менгеле – Ангелът на смъртта“ на Дейвид Дж. Маруел

Man’s World

Йозеф Менгеле е навярно най-известният военнопрестъпник на всички времена. Разкритията за неговите чудовищни експерименти в Аушвиц го превръщат в символ на жестокостта и безмилостната ефективност на нацистката идеология.

Той посреща влаковете, пристигащи на перона на концлагера, определя на място кой ще живее и кой ще умре в газовите камери, подбира лагерници, включително деца, за садистични опити, разпорежда извършването на немислими жестокости.

Дейвид Дж. Маруел е бил ръководител в Службата за специални разследвания към Министерството на правосъдието на САЩ, натоварени със случая „Менгеле“. В своята авторитетна биография той изследва в смайващи детайли неговия живот – образованието му, научните му интереси преди войната, участието във военни действия като част от отговорната за масови кланета SS дивизия „Викинг“, назначаването на ръководен пост в Аушвиц и последвалото успешно бягство в хаоса след капитулацията на Германия.

Маруел детайлно проследява тайния живот на Менгеле в Южна Америка, отношенията с близките му и особено с неговия син, контактите с Айхман и други нацистки престъпници, избегнали правосъдието.

Той е част от екипа, който изследва предполагаемите останки на Менгеле, открити в бразилско гробище, и подробно описва изследванията, които трябва да докажат, че десетилетното търсене на Ангела на смъртта е приключило.

В дните до четвъртък © Мустак | Мъжката зона и издателство „Сиела“ ви дават шанс да спечелите книгата „Менгеле – Ангелът на смъртта“ на Дейвид Дж. Маруел.

Въпросът е: През 1986 г. една световно известна траш метъл банда издава песента „Angel of Death“, посветена на Йозеф Менгеле. Коя е бандата?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 24 септември и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!

Мъжката зона