Спечели „История на моя живот“ от Джакомо Казанова

Лайфстайл

Епикуреец, естет и непоправим съблазнител, с разкрепостените си нрави Джакомо Казанова без съмнение е една от най-забележителните фигури на европейския осемнайсети век, когато чрез словото и на дело са разчупени вековни догми и сексуалното престава да се свързва с греховното, а любовта се превръща в синоним на хармония между телесно и духовно.

През целия си живот той следва едно единствено правило: да се наслаждава на всеки миг от отреденото му време на тази земя. Именно този факт придава на неговите мемоари, озаглавени „История на моя живот“, особена пикантност и ги превръщат в любимо четиво на много поколения до ден днешен.

Любопитните подробности, с които Казанова описва както срещите си с видни личности и владетели, така и любовните си похождения, превръщат автобиографията му в забележителна панорама на нравите през века на Просвещението, а безкомпромисната му самоирония ни кара да вярваме на всяка негова дума.

Настоящото издание предлага на българския читател някои от най-забележителните епизоди от бурния живот на прословутия венецианец за пръв път в превод от оригинала на френски език.

В дните до четвъртък © Мустак | Мъжката зона и издателство „Колибри“ ви дават шанс да спечелите автобиографията на Джакомо Казанова „История на моя живот“.

Въпросът е: Джакомо Казанова е учил в университета в Падуа, но е изхвърлен оттам за неприличие. Въпреки това получава докторат по право. На каква възраст е бил тогава?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 14 ноември и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!

Мъжката зона