Sony пусна нова ретро конзола Playstation Classic

Любопитно

Японската компания Sony стартира продажбите в цял свят на своята нова ретро конзола Playstation Classic. Тя представлява ново издание на оригиналната приставка от 1994 г., но в умален вариант.

Продажбите стартираха в същия ден, на който преди 24 години оригиналът е пуснат на японския пазар, предаде БГНЕС. Размерът на Playstation Classic е с 45% по-малък от своя предшественик – тежи само 170 грама, като тежестта на джойстиците е 140 грама.

Заедно с приставката се предлагат 20 игри, познати на всички почитатели на една от най-успешните конзоли за всички времена на индустрията. Сред тях са легендарните игри: Final Fantasy VII, Metal Gear Solid и Tekken 3.

Наборът игри се различава за японските и западните потребители, като се отчитат особеностите на аудиторията. Японските геймъри могат да играят на прочутата ролева игра ужас Parasite Eve, а техните американски и европейски побратими – на първата Grand Theft Auto.

Превърналата се в легенда приставка Playstation се появява на бял свят през 1994 г., правейки пробив в света на игровите конзоли. Тя се превръща в най-известната и популярна игрова система по онова време. За 12 години са продадени над 102 милиона броя от конзолата.

Мъжката зона