Смъртоносната игра – бокс

Man’s World

Адреналин, сила, техника, тактика, психика, хъс – всички качества събрани в едно – бокс. Милиони са почитателите на този спорт, макар да не е за всеки. Някои не издържат дори само да гледат „гладиаторската игра“.

Мъжкарите, доказали се на ринга са много, няма да изреждаме имена, които всички знаем. Темата е за онези, които ще запомним за последно, за тези, които губят живота си буквално на ринга и за тези, които не издържат след понесените удари.

Максим Дадашьов

20 юли 2019 г. – последният мач и последният ден на Земята за руският професионален боксьор Максим Дадашьов. Той губи живота си в САЩ в резултат от травми на главата, получени по време на бой.

„Максим почина. Сърцето му не издържа“, казаха от щаба на Дадашьов.

Дадашьов се е боксирал срещу Субриел Матиас от Пуерто Рико Оксън Хил. В предпоследният рунд руснакът не успява да се защите и множество удари от съперника му попадат в областта на главата.

Треньорите преценяват, че състоянието му е критично и прекратяват мача. Последиците от него са фатални.

Дадашьов има 14 професионални мача, от които 13 победи (11 с нокаут) и едно поражение, което се оказало обаче фатално за живота му. В аматьорския бокс Дадашьов е медалист от руското първенство.

Оскар Гонзалес

По време на мач мексиканският боксьор Оскар Гонзалес е нокаутиран в 10-ия рунд от сънародника му Хесус Галисия.

Множеството удари довеждат Гонзалес до безпомощност и той се свлича на ринга. Закаран е в болница моментално, но след два дни изпада в мозъчна смърт.

Гонзалес има 23 победи, от които 14 с нокаут. Загубите му са 3, като в никоя не е бил нокаутиран.

Франсиско Леал

Мексиканецът с прякор Франки губи съзнание по време на мача със сънародника си Раул Иралес след тежки понесени удари. Леал е на 26-годишна възраст, след тридневна борба губи живота си поради мозъчни травми.

Кристиан Дагио

49-годишният италианец Кристиан Дагио е накаутиран от Дон Пареуанг в последния 12-ти рунд. Откаран е в болница, но след седмица е обявена смъртта му.

Дагио навлиза в бокса след 189 мача по муай тай и пет в ММА. Последният му боксов двубой беше 32-ри поред, като предишните 31 са му с победа, 27 от които с нокаут.

Скот Уестгарт

31-годишният английският боксьор Скот Уестгарт е починал само няколко часа след последния си мач. Той печели по точки мача след 10 рунда срещу Дек Спелман в Донкастър. След мача Уестгард е получил мозъчен кръвоизлив, който е бил фатален.

Уестгард е подписал декларация за съгласие, органите му да бъдат дарени. С тях са спасени 7 други живота.

Това е Изабел. Изабел Углешова! Обича книгите, музиката, танците, облачното време и хубавото вино. Обича усмивките, смислените дискусии и писането. А всичко ново ѝ е любопитно.

Мъжката зона