След куче-роботът на Sony китайци отговориха с котка-робот MarsCat

Man’s World

На международното изложение за потребителска електроника в Лос Анджелис (CES) китайската компания „Elephant Robotics“ представи котка-робот, която може да бъде дресирана. Това съобщи порталът TechCrunch.

Роботът MarsCat е напълно автономен и може да бъде персонализиран чрез фини допълнителни настройки. Той реагира на допира и гласа на собственика и отговаря на даденото му име. Робокотката може да играе с различни предмети.

Авторите на проекта са сигурни, че страдащите от алергия или твърде заетите хора, които нямат възможност да обърнат много внимание на жив домашен любимец, ще оценят приспособлението. Роботът все още не е в свободна продажба, но на уебсайта на компанията може да бъде поръчан за 700 щатски долара.

MarsCat е първият продукт на „Elephant Robotics“ за домашна употреба. Основаната през 2016 г., компания произвежда роботи за изпълнение на функции в промишлени предприятия.

Преди година Sony представи куче-роботът aibo, оборудван с камери, изкуствен интелект и интернет. Той може да информира „стопанина си“ дистанционно какво правят членовете на семейството, децата или дори домашните любимци.

30-сантиметровият роботизиран „домашен детектив“, размахващ уши и ползващ авангардни LED очи, се разхождат из дома в предварително определени времеви отрязък, за да търсят членове на семейството.

Технологията на Sony обаче не е никак евтина, тъй като „робокучето“ aibo струва близо 3000 долара за тригодишен пакет, включително софтуерни услуги като съхранение на данни.

Мъжката зона