Симо от БГ Радио съветва как да бъдем умни и отговорни родители в „Мисия ТАТКО: Диалози“

Man’s World

Повечето хора познават Симеон Колев от сутрешния ефир на БГ Радио. Зад медийната личност обаче се крие баща от плът и кръв с дългогодишен опит. Не е тайна за никого, че Симо обича да задава въпроси. Но още повече обича да отговаря, особено когато питат децата. Защото за Симо бащинството не е просто едната страна на семейната монета, а мисия. И то такава, в която не е сам.

Родни експерти от всички области на живота се превръщат в съмишленици на Симо, включвайки се в диалозите в най-новата му книга. Сред тях са вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, журналистът Георги Милков, експертът по Слънцето от обсерваторията в Рожен д-р Никола Петров, съдия Любка Петрова, психотерапевтът Детелина Стаменова и още много – лекари, историци, учени, преподаватели и доказани специалисти по щастие.

За какво разговаря Симо с всички тях? За всичко – от планетите над главите ни до заровените цивилизации под краката ни. За историята, икономиката и парите, за религията и науката, за книгите, музиката, филмите, здравето и образованието. За доброто, за трудното и за неприятното задължително.

„Любознателното дете е дар Божи, а тъпият родител – бич Божи“, споделя авторът, но не за да обижда, а за да провокира: „Мисия ТАТКО: Диалози“ няма за цел да отглежда и възпитава децата. Такава книга по принцип не съществува. Тази просто може да помага в безценното пътуване, наречено родителство“.

Изданието предлага идеи и теми, по които e добре децата да имат мнение, да мислят критично и да задават въпроси… защото често въпросите са по-важни от отговорите.

Мъжката зона