Силиконов или пластмасов калъф за телефон?

Лайфстайл

Колко често сте се замисляли за плюсовете и минусите на различните калъфи за смартфони?

Незаменим аксесоар, който всеки един от нас (трябва да) притежава, те са полезни както за сигурността и удобствата, които ни дават по време на разговори, така и за съхранението на мобилното устройство през целия му срок на експлоатация.

Съвременните кейсове се отличават с впечатляващото си многообразие и възможности да бъдат открити с всякакви дизайни, което прави техните предимства още по-многобройни.

Кои са видовете калъфи за телефон?

Всички смартфони трябва да бъдат предпазени със здрави и гъвкави кейсове, които да са в съчетание и с удароустойчив протектор за екран. На пазара у нас се предлагат разнообразни модели на водещи марки, които могат да покрият и най-високите ви изисквания.

Силиконови, пластмасови, кожени, дървени, тип “Тефтер”, алуминиеви, блестящи, флип, персонализирани, бронирани и др. Разнообразието е категорично, а вие само трябва да изберете най-подходящия за вашия смартфон, който ще допринесе за удобството ви, без значение за какво използвате сматфона си – разговори, игри, сърфиране в интернет и т. н.

По какво се различават силиконовите и пластмасовите?

Пластмасовите гръбчета се отличават със своята здравина и изключителна стабилност. Те на практика представляват допълнителен заден предпазен капак, изработен от надеждна пластмаса и осигуряващ защита от механичен удар по ъглите и откъм гърба на телефона. Кейсовете от пластмаса осигуряват и стабилен захват по време на разговори и запазват оригиналното усещане при допир с телефона. Най-голямото предимство на пластмасовите калъфи е, че макар да не са толкова гъвкави като силиконовите, те са доста по-здрави от тях.

От своя страна силиконовите кейсове са най-разпространените видове гръбчета, като при тях водещото е именно гъвкавостта им. Предлагат се в разнообразни цветове, визии и дебелина. Идеални са за смекчаване на силата на удара при падане на твърда повърхност.

Кой от двата варианта ще изберете зависи изцяло от собствените ви предпочитания. За максимална сигурност на телефона обаче, препоръчваме употребата и на скрийн протектор – тънко парче фолио, което се прилепва към екрана на мобилното устройство. Предлагат се масово, за почти всеки модел телефон и в повечето случаи на достъпни цени. Въпреки че няма как да защити екрана на сматфона ви при по-сериозен удар, протекторът гарантирано ще го предпази от пръстови отпечатъци, драскотини и ожулвания.

Икономист по образование и журналист по призвание. Фен на мощните мотори и бързите коли. Работил е в някои от най-големите електронни медии у нас. Слуша рок и не крие, че сред любимите му банди са The Struts, Sonic Youth и Soundgarden.

Мъжката зона