Шофьор на такси: от секс сцени на задната седалка до забравени ченета

Лайфстайл

Шофьорите на таксита са виждали всичко – от секс сцени на задната седалка до забравени ченета и дори бебета, пише в. „Daily Express“, позовавайки се на проучване, направено във Великобритания сред 1000 представители на професията.

Допитването показва, че 23% от шофьорите на таксита са били неволни свидетели на разгорещяването на пътниците на задната седалка. Една четвърт са виждали превозвани от тях хора да взимат наркотици. Един на всеки десет таксиджии е возил човек, носещ оръжие.

Близо половината от участвалите в допитването шофьори на таксита споделят, че им се е налагало да звънят в полицията, за да докладват за престъпление. Проучването разкрива и най-шокиращите неща, които таксиджиите са намирали в автомобилите си след дълга смяна – от ярета в клетки и умрели котки до секс играчки, изкуствени крака, използвано бельо, санитарни материали, ченета и дори бебе.

„Повечето хора смятат, че работата на шофьорите на таксита е лека – те просто взимат даден човек от едно място и го закарват на друго. Истината е, че обществото няма реална представа с какво се сблъскват те във всекидневието си. Някои ситуации са смешни, но други могат да бъдат опасни“, казва Тим Крайтън, маркетингов директор на известна таксиметрова компания.

Мъжката зона