Сексуалните ни навици зависят от поведението на майките ни

Man’s World

Американските учени стигнаха до научното заключение, че децата често наследяват майчиния тип сексуална активност: колкото по-активна е майката, толкова по-голяма е сексуалната активност на нейното потомство, пише Eurekalert.

Известно е, че децата подсъзнателно копират родителите си и възпроизвеждат свои собствени модели на родителски живот. Нови изследвания показват, че високата сексуална активност и ранното начало на сексуалната активност са свързани не само с психологическия аспект, а и характеристиките на образованието.

Учените предполагат, че сексуалната активност може да се определи от мутации в гените, които контролират мозъка, а сексуалният опит, както и броят на партньорите, могат да се наследят.

От 1979 г. изследователите наблюдават живота на почти 8000 хиляди момчета, момичета и след това на техните деца. Експертите заключиха, че децата могат да наследят брачното поведение на майките си и майчината схема на взаимоотношения с партньорите.

Експерти отбелязват, че сексуалната активност, наследена от майката, е свързана с прехвърлянето както на добри, така и на отрицателни умения за общуване с противоположния пол на децата им.

„Жените, които имат голям брой партньори, често не знаят как да изграждат отношения с тях, да се държат правилно в конфликтни ситуации. Тази нестабилност във взаимоотношенията се предава на децата“, каза в тази връзка един от авторите на изследването Клеър Кемп Душ.

Мъжката зона