Секс с Джеки Чан? Уволнен си!

Любопитно

Регионален шеф на държавната иранска телевизия IRIB е уволнен, след като неволно пуснал секс сцена с Джеки Чан въпреки строгите правила за цензура, съобщиха местните медии, цитирани от БГНЕС.

Зрителите на иранския остров Киш били шокирани, когато местната телевизия показала как звездата на бойните изкуства прави секс с проститутка в един от филмите си. Това е далеч отвъд допустимите граници в Иран, където мъжете и жените дори не могат да се ръкуват на екрана.

Стига се до бърза реакция от страна на властите след като зрители публикуваха клип от филма онлайн.

„Клипове с неморални сцени от филм с участието на Джеки Чан, очевидно показан от Kish IRIB, циркулират в социалните медии“, съобщава информационна агенция ИСНА. „Тези сцени, които са в пълно противоречие с принципите на IRIB, в крайна сметка са довели до уволнение и порицание на някои от служителите на IRIB в Киш“, допълва агенцията, уточнявайки, че това се отнася и до генералния директор на IRIB за Kиш.

Имаше гневна реакция от страна на някои иранци, които написаха, че никой не е бил уволнен след фатална автобусна катастрофа, която уби миналата седмица 10 студенти от Университета Азад в Техеран.

„Обръщат се автобуси падат самолети, потъват кораби… никой не е уволнен… Няколко секунди с Джеки Чан, правещ любов по IRIB и незабавно целият екип на тази секция е уволнен“, пише в Twitter местен ползвател.

Телевизионният водещ по IRIB Реза Рашидпур се пошегува в сутрешно предаване, че противоречията можели да бъдат избегнати, ако телевизията е включила надпис, който казва, че Чан е женен за актрисата, която играе проститутката. Той има предвид програма от миналата седмица, в която IRIB добави надпис, за да каже, че двойка, държаща се за ръце на екрана, в реалния живот са семейство.

Мъжката зона